home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW e-Up!

Kako pišu pojedini nemački mediji, Volkswagen će ponovo pokrenuti proizvodnju potpuno električnog modela e-Up! jer je potražnja za jeftinijim električnim vozilima u porastu, a budući Volkswagen ID.2 na tržište neće doći do 2025. godine.

VW je prestao da proizvodi e-Up! 2020., samo godinu dana nakon unapređenja sa većom baterijom. Nemački mediji pišu da model nije bio zamišljen da bude proizveden u velikim količinama. Takođe, Volkswagen je morao da ga prodaje uz veliki popust kao deo EV podsticaja, što ga nije činilo dovoljno profitabilnim. Zamrzavanje proizvodnje je izazvalo dugo vreme čekanja koje iznosi do 16 meseci.

Kako piše Automobilwoche, dileri u Nemačkoj su već počeli da prikupljaju narudžbine. Konačna cena za paket Style Plus će biti oko 17.000 evra uz uračunate subvencije (redovna cena je 26.500 evra) što je nešto više nego ranije, ali dovoljno nisko da bi cena bila dostupna prosečnom kupcu.

Dok je prva verzija imala električni domet od 160 km, kasnija varijanta iz 2019. je  ponudila dužu autonomiju od 260 km, zahvaljujući novim baterijama.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 454Komentari