home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
RUF CTR3

Kompanija pod nazivom Art and Revs prodaje jedan od samo 29 sklopljenih RUF-a CTR3. Reč je o RUF-ovoj vlastitoj interpretaciji 911 sa centralno smeštenim motorom, baziranoj na 997 generaciji 911.

Tjuning kuća je koristila pomoć Multimatica, proizvođača Forda GT, koji je osigurao platformu po meri za superautomobil, a njegova retkost samo čini stvari zanimljivijim.

Ovaj primerak nosi broj 8 na šasiji i sastavljen je 2010. godine, što znači da je sada star 12 godina. Tri godine nakon što je napustio RUF-ovu radionicu, vratio se u fabriku da bi bio nadograđen na kasniju Club Sport specifikaciju sa snažnijim motorom, piše Jutarnji.hr. Karoserija automobila je u potpunosti izrađena od ugljeničnih vlakana, a motor je baziran na 997 GT2. U ovoj nadograđenoj konfiguraciji proizvodi 570 kW/775KS i 980 Nm obrtnog momenta, a automobil je težak samo 1400 kilograma.

RUF CTR3

U opisu oglasa se navodi da je automobil u izuzetnom stanju jer je uvek bio 'održavan na najvišem nivou'. Nalazi se u Ujedinjenom Kraljevstvu i čak ima odgovarajuću registarsku pločicu – '3 CTR'. Prodavac navodi da će je rado preneti na novog vlasnika, pod uslovom da je on iz UK-a.

RUF CTR3

Što se tiče cene, nažalost, stvarna brojka nije navedena, a više informacija može da se dobije na zahtev. Ne verujemo da će se ovaj redak dragulj prodati za manje od nekoliko stotina hiljada funti. Zapravo, konačna cifra bi mogla da dostigne i milion.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Art and Revsčitanja : 351Komentari