home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Gallardo LP 570 Performante

TrackDays, kompanija iz Velike Britanija koja nudi različita iskustva na trkačkoj stazi, najavila je par superautomobila dostupnih za program "Junior Driver". Sada deca od 10 do 17 godina mogu da sednu za volan Ferrarija ili Lamborghinija, čak i pre nego što dobiju vozačku dozvolu.

Ponuda je deo TrackDaysovog Junior Platinum Supercar iskustva. Deca mogu da voze Ferrari 458 Italia ili Lamborghini Gallardo LP 570 Performante na trkačkoj stazi, navodi Jutarnji.hr.

Ferrari 458 Italia

Naravno, sve to se odvija pod nadzorom odraslih. TrackDays će ovo iskustvo naplaćivati od 79 funti, a može da se bira između 10 lokacija širom Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući Anglesey Circuit u Severnom Velsu i Dunsfold Park u Sareju.

Treba napomenuti da su 458 Italia i Gallardo LP 570 superautomobili sposobni za više od 500KS, s mogućnošću ubrzanja do stotke za manje od 4 sekunde.

"Neverovatno smo uzbuđeni što možemo doneti ovo iskustvo deci koja verovatno nikada nisu ni zamišljala da bi mogla voziti auto svojih snova. To je svakako korak napred u odnosu na prvo iskustvo vožnje automobila", rekao je Dan Joney iz TrackDaysa.

Pre nego u pitanje dovedete zakonitost ove ponude, imajte na umu da je vozačima učenicima dozvoljeno da sede za volanom superautomobila samo na trkačkoj stazi. Nismo sasvim sigurni što se tiče britanskog zakona, ali s obzirom na to da je trkačka staza privatna zemlja i kontrolisano okruženje, ne vidimo razlog da u pitanje dovodimo zakonitost svega ovoga.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: TrackDaysčitanja : 297Komentari