home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volvo XC40

Švedski brend već postepeno sprovodi strategiju “ugljenične neutralnosti”. Zato će od 2023. u Sjedinjenim Državama moći da se kupi samo elektrifikovani Volvo. Kupci neće pronaći druge verzije u salonima. Kao što vidite, proizvođač ozbiljno shvata ekologiju.

Ovo je, naravno, tek prvi korak prema potpunoj elektrifikaciji. Hibridne verzije su prelazna faza. Ipak, treba imati na umu da je proizvođač najavio potpuno povlačenje od SUS motora do 2030. godine.

Sve smo bliži sredini 2022. godine i sve je bliže potpuna promena u Sjedinjenim Državama. Elektrifikovani Volvo će naravno biti dostupan u različitim verzijama. Nema sumnje, da će svi dobiti automatske menjače. Neki od njih će ostati kao klasični ili čak blagi bibridi.

Blagi hibrid je već standard kod V60, XC40 i XC90. Kao što možete pretpostaviti, ostale promene slede nakon elektrifikacije. Proizvođač će ponuditi nove boje, uzorke felni, pa čak i ekološke presvlake s visokim nivoom otpornosti. Biće tu i sitne kozmetičke izmene vezane uz dizajn karoserije postojećih automobila, poput S60 i V60.

Svi modeli u ponudi od 2023. dobiće ugrađeni Google softver.

Izvor: Automobili.ba

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Volvočitanja : 292Komentari