home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Testarossa

Ovaj Ferrari Testarossa iz 1989. je stajao u garaži u Francuskoj čak 20 godina, a sada je vreme da dobije drugu šansu.

Testarossu je novu kupio izvesni Jacques u Miluzu u istočnoj Francuskoj. Nakon njegove smrti 2012. godine, ostavljena je njegovoj ćerci. Čini se, međutim, da ona nije bila strastveni Ferrarista, jer Artcurial koji je zadužen za aukciju, navodi da je automobil poslednji put vožen 2003. godine do Sen-Tropea i nazad, što je prilično solidno poslednje putovanje.

Ipak, čini se da to neće biti poslednje putovanje za Testarossu, jer je gospođa Jacques sada spremna da ga proda. Na satu stoji brojka od samo 22.243 kilometra, a s obzirom na to da je "odmarao" pod pokrivačem u garaži dugo vreme, i kabina je u izuzetnom stanju, navodi Jutarnji.hr.

Ferrari Testarossa

Bež koža je iznenađujuće čvrsta, navodi prodavac, kao i tepisi koji su bili zaštićeni prostirkama po meri. U međuvremenu, kožna futrola koja sadrži servisnu knjižicu i priručnike nagoveštava istorijsku privlačnost ove Testarosse.

Ferrari Testarossa

Ipak, nije sve tako savršeno. Nakon 20 godina stajanja, karoseriji je očajnički potrebno čišćenje, i moguće je da prašina skriva neke mane na njoj. Prema fotografijama motornog prostora, čini se da motor nije u tako lošem stanju. To je ipak mnogo vremena, tako da će biti potrebno posla da se kultni Ferrari vrati u pogon.

Ipak, Artcurial ovu Testarossu naziva "retkom prilikom" da sami nadzirete restauraciju ovog automobila da biste bili sigurni da je sve napravljeno kako treba. Procenjuje se da će automobil ostvariti između 70.000 i 110.000 evra na aukciji Le Mans Classica 2. jula ove godine.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Artcurialčitanja : 296Komentari