home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Skyline R34 GT-R

Vrlo redak i vrlo poželjan Nissan Skyline GT-R M-Spec iz 2002. se nedavno pojavio na aukciji u Japanu s početnom cenom od 60 miliona jena (oko 419.000 evra).

Cene modela Skyline GT-R R34 generacije su poslednjih godina skočile u nebo, toliko da se kaže da je najpoželjnija varijanta od svih njih, Z-Tune, vredna više od 930.000 evra. Ovaj GT-R M-Spec nije baš tako poželjan kao Z-Tune, ali je i dalje automobil koji će se svideti čak i najizbirljivijim kolekcionarima, navodi Jutarnji.hr.

Nissan Skyline R34 GT-R

Nissan je proizveo samo 366 primeraka s M-Spec značkom. Automobil je dobio razne modifikacije u odnosu na standardni GT-R, uključujući veći turbo. Turbopunjači su takođe dobili čelične lopatice i svaki model je iz fabrike izašao sa zlatnom pločicom šasije, što je označavalo status rariteta.

Nissan Skyline R34 GT-R

Ovaj konkretni primerak je završen u Silica Brass boji, što ga čini jednim od samo 131 jedinice koje su dobile tu boju. Njegovoj poželjnosti dodaje i činjenica da je u poslednjih 20 godina prešao samo 372 km i da je u izuzetnom  stanju. Uz to, na japanskoj listi stoji da ima neke nabore na sedištu i malo udubljenje na vozačevim vratima, te da curi ulje servo upravljača.

Još nije jasno koliki je interes za automobil i postoji li šansa da će se prodati za više od 400.000 evra.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Web Screenshotčitanja : 263Komentari