home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar XJS Shooting Brake

Jaguar XJS, kojeg je proizvođač karoserija Lynx prepravio u karavan (Shooting Brake), biće na aukciji za nekoliko dana preko Bonhamsa na Goodwoodovom festivalu brzine.

XJS je premijerno predstavljen davne 1975. godine u želji da svojim kupcima ponudi nešto jedinstveno. Lynx je odlučio da razvije Shooting Brake verziju, lansirajući vozilo 1982. kao Eventer. Lynch Eventer je impresionirao bivšeg direktora dizajna i potpredsednika Guccija, Paola Guccija. On je kontaktirao Lynch i počeo da sarađuje s njima na razvoju posebne Guccijeve varijante Eventera.

Jaguar XJS Shooting Brake

Gotov automobil je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 1990., ali modna kuća nije želela da se njegovo ime veže uz projekat, pa su Guccijevi znakovi uklonjeni. Iako su postojali planovi za proizvodnju 20 komada, to nikada nije ostvareno, čime je ovaj Gucci Eventer ostao jedinstven, navodi Jutarnji.hr.

Jaguar XJS Shooting Brake

Automobil je nekoliko puta promenio vlasnike, a trenutni vlasnik od 2014. godine je Ian Berg, entuzijasta Jaguara i vlasnik Complete Classic Car Solutionsa. Berg je uspeo da kontaktira dve osobe uključene u originalnu kreaciju Gucci Eventera i krenuo u restauraciju. Prilikom restauracije, automobil je prefarban u dvobojnu plavu završnu obradu sa zlatnom prugom koja se proteže duž bočnih strana automobila.

Kabina se ističe svetloplavom kožom na sedištima, panelima vrata, tunelu menjača i volanu. Na listi se vidi da postoje i razne narandžaste kožne površine i sive obloge na instrument tabli i tepisima.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bonhamsčitanja : 245Komentari