home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Opel Crossland

Jasan i odvažan dizajn, izuzetno prilagodljiv i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Ovaj kompaktan SUV sa znakom Blitz munje postao je pravi prodajni hit od početnog predstavljanja 2017. godine. Sada je Crossland probio granicu od 500.000 prodatih primeraka.

Mnogo je razloga za njegov uspeh: dužine samo 4,22 metra, Opel Crossland savršeno kombinuje maksimalnu varijabilnost unutrašnjosti s dovoljno prostora za celu porodicu. To je, između ostalog, moguće zahvaljujući zadnjem sedištu koje je deljivo u odnosu 60/40 i može uzdužno da se pomera do 150 milimetara, u zavisnosti od varijante. Time se zapremina prtljažnika povećava s 410 na 520 litara u trenu. Ako se zadnja sedišta potpuno preklope, ima mesta i za 1.255 litara prtljaga.

Opel Crossland

Osim navedenog, ovaj SUV dolazi s brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine opuštenom i sigurnom. Uobičajeni elektronski sistemi za pomoć uključuju pametni tempomat i limitator brzine, pomoć za ostanak u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao i snažna prednja LED svetla. Raspoloživi su i drugi sistemi kao što je upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, upozorenje na umor vozača, head-up display, panoramska kamera za pregled pozadi s prikazom od 180°, automatska kontrola prianjanja IntelliGrip i još mnogo toga.

Opel Crossland

Crossland ne zapanjuje samo svojom svestranošću i vrhunskim tehnologijama, već i savremenim izgledom. Od prošle godine ga odlikuje nepogrešivi novi Opelov dizajn, uključujući Vizor lice: primera radi, vidljivo je tek nekoliko elemenata kao što je karakteristični znak Opel Blitz; prednji deo izgleda kao da je izliven iz jednog neprekinutog kalupa i vizuelno izgleda šire. Zadnji deo je takođe besprekoran i odvažno dizajniran tako da privlači sve poglede. Crossland od početka 2021. samouvereno nosi svoje ime u sredini vrata prtljažnika.

Opel Crossland

Ovaj uspešni model se proizvodi u postrojenju u Saragosi, Španija. Opel je već najavio da će njegov naslednik, kao i svaki novi model sa znakom Blitz, takođe biti elektrifikovan. Od 2028. nadalje, Opel će prodavati isključivo električna vozila u Evropi.

Izvor: Automobili.ba

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Opelčitanja : 692Komentari