home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen EA

Kompanija Volkswagen bliži se zaključivanju ugovora o prodaji manjinskog udela u njenoj firmi za proizvodnju punjača za električna vozila poslovnici kompanije Siemens.

Ovom transakcijom firma bi dostigla vrednost veću od dve milijarde dolara, navode za Wall Street Journal izvori upućeni u poslovanje kompanija.

Kako se navodi, dogovor će biti objavljen ove nedelje, ukoliko ne dođe do promene u pregovorima.

Prodaja dela firme Electrify America, čija je krovna kompanija Volkswagen, trebalo bi da generiše dodatne prihode u okviru plana da u Sjedinjenim Američkim Državama i delovima Kanade broj stanica za električno punjenje automobila bude udvostručen, odnosno da ih do 2026. godine bude 1.800. Pored toga, ova firma će u ponudi imati punjače za kućnu upotrebu.

Volkswagen je osnovao firmu Electrify America 2016. godine sa ciljem da pokaže svoju posvećenost zelenim ciljevima, nakon što su američki zakonodavci optužili kompaniju za instaliranje uređaja koji u dizelašima ne pokazuje tačan nivo štetnih emisija.

Generalni direktor kompanije je ranije ovog meseca izjavio da auto-kompanija planira da izgradi nova postrojenja za sastavljanje automobila i proizvodnju baterija u SAD.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva / Volkswagenčitanja : 258Komentari