home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
eFuel

U Evropskom parlamentu je nedavno izglasana odluka da od 2035. na putevima EU neće biti novih benzinaca i dizelaša. Ali u sredu uveče je održan još jedan važan sastanak. Susreli su se ministri za životnu sredinu iz država EU.

Očigledno su Nemačka i Italija kao velike članice EU uspele u svom lobiranju pa se u novom nacrtu našla i opcija sa sintetičkim gorivima s nultom emisijom CO2. To bi bila slamka spasa za dizelaše i benzince koji bi se prodavali i nakon 2035. godine, navodi Revija HAK.

Takođe, tako bi i države koji su veliki proizvođači automobila uspele da sačuvaju radna mesta u autoindustriji. S dominantim električnim automobilima ugasiće se deo poslova u autoindustriji. Ovako, otvara se prostor razvoju sintetičkih goriva i njihovoj upotrebi, odnosno daljnjoj proizvodnji benzinaca i diezalaša.

Sada mora da se postigne i završni kompromis Evropske komisije s Evropskim parlamentom. Navodna je nakon sastanka ministara Evropska komisija odlučila da uputi predlog koji uključuje i sintetička goriva.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 353Komentari