home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ruski vozači

A svaki deseti se trudi da zapamti tablice okolnih automobila za slučaj da mu neko izgrebe auto.

Vlasnici automobila su ispričali analitičarima „SberAvto“ o svojim neobičnim navikama.

Tako, na primer, polovina ispitanika posle posete tržnog centra sklanja kolica sa parkinga da ne izgrebu druge automobile, 42% se trudi da parkira na jednom istom mestu, a više od trećine njih (36%) kaže da razgovaraju sa svojim autom.

Pored toga, 11% vozača voli da fotografiše lepu brojku kilometraže na komandnoj tabli, isto toliko ih je koji pamte brojeve okolnih automobila za slučaj da im neko zakači i izgrebe auto, manje je onih koji usput popije kafu u omiljenom kafeu (10%) i koji lupaju po haubi pred početak vožnje i tako proveravaju da se ispod nje nije sakrila mačka ili neka druga životinja (3%).

Ima i korisnih navika:

„77% ispitanika se pridržava kompaktnog parkiranja, 63% propušta u vožnji svakoga ko zamoli, a 50% propušta nesigurne vozače. Nešto je manje onih koji pregledaju svoj automobil pre polaska (47%) i zagrevaju motor u svako godišnje doba (44%), zimi ga detaljno čiste od snega (41%), obeležavaju u navigatoru mesta udesa ili radova na putu (10%) i na svojoj automobilskoj kameri čuvaju za policiju snimke tuđih udesa (5%)“, kaže se u istraživanju.

Najpopularnija štetna navika za volanom je vožnja jednom rukom. To radi skoro polovina vozača (49%).

„Njih 27% puši u automobilu, 25% ozlojeđeno dobacuje drugim vozačima ili pešacima, a 23% koristi gadžete za volanom. 22% ispitanika veoma retko pere svoj auto, smatrajući da to nema nekog smisla, 16% sluša glasnu muziku, dok 2% izbacuje otpatke napolje kroz prozor automobila“, zaključuju analitičari.

Izvor: Russia Beyond

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 325Komentari