home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Bronco

Kupce odbijaju visoke cene i sve više okreću glavu od novih vozila

Rast cena sirovina i situacija sa snabdevanjem čipovima su naterali proizvođače automobila da podignu cene vozila. Teško je oteti se utisku da su mnogi u nove cene ukalkulisali i svoju trajnu želju za većim profitom.

Proizvođači automobila međutim sada javljaju o smanjenoj potražnji u Evropi i Severnoj Americi zbog činjenice da potrošači ne pristaju na više cene i čuvaju svoj novac za druge potrepštine, javlja Automotive News Europe. Uprkos krizi s čipovima, vreme čekanja na nove narudžbine sve je kraće, piše Revija HAK.

Proizvođači automobila su do sada štitili marže povećanjem cena, ali nagli rast inflacije u Severnoj Americi i Evropi mogao bi da oteža prenošenje rastućih troškova.

Inflacija u Evropi i SAD-u raste, a centralne banke upozoravaju da bi vrhunac mogao da bude za nekoliko meseci, što dovodi do pada raspoloženja potrošača i preduzetnika. U SAD-u, Ford razmatra vraćanje popusta i podsticaja koji su ukinuti prošle godine, što je prvi korak u neminovnom – redukovanu rasta cena automobila.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Fordčitanja : 758Komentari