home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot 605 “Cobra”

Peugeot 605 “Cobra” je zahvaljujući nastupu u drugom delu kultne filmske serije “Taxi” pružio veliku dozu osmeha gledaocima širom sveta. Sad ima priliku da ponovo izazove veliku pometnju. Auto će naime uskoro biti na aukciji.

Može se smatrati da je mat “Cobra” iz filma “Taxi 2” najpoznatija kopija modela 605. Iako nije bila glavna zvezda automobilske komedije (ovu ulogu nosi beli 406), ostala je zapamćena po mnogim fanovima filma. Vozilo će ići na aukciju u oktobru.

Peugeot 605 “Cobra”

U filmu je Crna kobra trebalo da pruži najviši nivo bezbednosti japanskim VIP osobama koje su doputovale u poslovnu posetu. “S karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila je bio snažni V12 motor s dva turbopunjača, uz paljenje povikom “Ninja!”. Najveća brzina je bila 320 km/h, a bez dolivanja goriva imao je domet 900 km – manje-više isto kao od Pariza do Marseja. Pravo čudo tehnike.”

U stvari, super limuzina nije ništa više od matirane serijske 605. Snaga vozila je ipak benzinski 3,0 litarski V6. Bio je to najveći motor u ponudi Peugeota u to vreme.

23. oktobra automobil će biti stavljen na aukciju u istorijskoj centrali Peugeota u Sošou. Kolekcionari, pogotovo oni koji vole kinematografiju, sigurno neće ravnodušno proći pokraj Cobre. Neka vozilo ovoga puta bude ne samo razlog za smeh, već i ponos budućeg vlasnika.

Izvor: Automobili.bačitanja : 365Komentari