home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Purosangue

Nedugo nakon premijere Ferrari Purosangue je postao veliki hit.

Ferrarijev komercijalni i marketinški menadžer Enriko Galijera je australijskom magazinu Drive potvrdio da je kompanija prestala da prima nove narudžbine zbog dugačke liste čekanja:

"Nije tajna da smo prestali da primamo narudžbine. Imali smo veliki interes i doneli smo odluku za koju smo mislili da je u skladu sa pozicioniranjem Ferrarija i modela."

Ferrari je inače čak i pre nego što je predstavio Purosangue najavio da želi da taj model ostane ekskluzivan. Purosangue će činiti ne više od 20 odsto godišnje proizvodnje vozila ovog brenda. Za dva i po meseca koja su prošla od otkrivanja, knjige narudžbina su postale dovoljno popunjene da će Ferrari dugo bio zauzet. Oni kupci koji su naručili Purosangue neposredno pre nego što je italijanska kompanija prestala da prima zahteve moraće strpljivo da čekaju dve godine.

Planirano je da proizvodnja počne pre kraja godine, a prve isporuke su planirane za 2023. Purosangue će u početku biti dostupan samo sa V12 motorom, a pošto je potražnja ovako velika, Ferrari ne žuri da diverzifikuje ponudu na početku životnog ciklusa.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 388Komentari