home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Haval H6

Haval H6 je prešao stotine kilometra uz policijsku pratnju pre nego što je ostao bez goriva. Kineski vozač je navodno satima bio zarobljen na autoputu nakon što je tempomat u njegovom crossoveru Havalu H6 odbio da se ugasi na putevima u blizini grada Zhuzhoua, u provinciji Hunan.

Vozač jednog od najpopularnijih modela automobila u Kini, tvrdi da kočnice nisu radile, a vozilo je odbijalo da uspori s njegove postavljene brzine od nešto više od 100 km/h. Navodno je nastavio ovom brzinom stotinama kilometra sve dok mu automobil nije ostao bez goriva, navodi Jutarnji.hr.

Priču je preneo kineski AutoHome. Vozač je bio zaglavljen u automobilu 500 kilometara. Tokom vožnje je nazvao vlasti da bi upozorio na svoju nevolju. Policija je dala pratnju da bi osigurala da vozač nikoga ne udari, ali ništa drugo se nije moglo učiniti sve dok rezervoar goriva automobila nije konačno presušio.

Vlasnik vozila, identifikovan samo kao "gospodin Luo", bio je jedina osoba u vozilu u to vreme. On navodi da je, ubrzo nakon što je shvatio šta se dešava, "izgubio kontrolu nad svojim emocijama i postao veoma uzrujan, strahujući za svoju bezbednost".

Još se utvrđuje zašto je tačno automobil samo nastavio da juri autoputem s uključenim tempomatom. Međutim, svaki mogući kvar na ovom vozilu neće uticati ni na koga u Evropi ili SAD-u budući da se Haval tamo ne prodaje. Marka je inače deo većeg Great Wall Motorsa.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Havalčitanja : 829Komentari