home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce u novom saopštenju kaže da će možda morati da poveća proizvodnju potpuno električnog modela Spectre zbog velike potražnje.

Iako je britanski proizvođač tek u oktobru prikazao svoj prvi električni automobil, on se već pokazao popularnim među lojalnim kupcima brenda. Izvršni direktor Rolls-Roycea Torsten Miler-Otvos kaže da se lista narudžbina proteže daleko u 2023. godinu i da će, ako porudžbine nastave da pristižu sadašnjim tempom, morati da se poveća proizvodnja.

„Unos porudžbina za Spectre je daleko bolji u ovom trenutku nego što smo očekivali“, rekao je Miler-Otvos za Auto News Europe. „Imamo još nekoliko meseci [pre početka proizvodnje], ali ako se taj trend nastavi onda sam prilično siguran da moramo da prilagodimo naše planove.“

Šef Rolls-Royca je dodao da će Spectre postati "treći stub" prodaje ovog proizvođača nakon Culinana i Ghosta, ali nije precizirao koliko je tačno porudžbina poslato niti koliko tačno jedinica Rolls-Royce namerava da proizvede.

Ne samo da se Spectre dobro prodaje, već je Muller-Otvos rekao za Auto News Europe da će postići „iste nivoe“ profitabilnosti kao i modeli sa SUS motorima.

Rolls-Royce Spectre

Spectre inače raspolaže sa 430 kW/585KS i 900 Nm obrtnog momenta, do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi i ima domet od 520 km (po WLTP-u).

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 310Komentari