home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Peugeot

Nije iznenađenje da je Fordov F-150 bio najprodavanije vozilo u SAD-u i prošle godine. Kultni kamionet je omiljeni američki način prevoza svake godine, već decenijama. Evropljani su nešto drugačiji - uvek biraju mali hatchback i uglavnom preferiraju VW Golf, ali povremeno svoju naklonost sele s jednog modela na drugi. Prošle godine to je bio Peugeot 208.

Ne morate videti evropski gradski auto pored američkog kamioneta da biste znali da je jedan puno manji od drugog, ali prizor je svejedno začuđujuć. Prikazani F-150 je tehnički prethodni model, ali budući da je i on bio najprodavaniji, a dimenzije kamioneta iz 2021. vrlo su slične, poređenje i dalje stoji, piše Jutarnji.hr.

U slučaju 208 i F-150 opremljenih kabinom SuperCrew, slika nam tačno pokazuje kako izgleda Fordovih dodatnih 1,84 metra dužine od 5,89 metara. U stvari, celi 208 gotovo staje unutar međuosovinskog rastojanja F-150. A tu je i razlika u visini: Ford se uzdiže 531 mm nad Peugeotom, a krov 208 otprilike odgovara Fordovoj haubi.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Carsizedčitanja : 1806Komentari