home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo Tonale

Alfin novi krosover Tonale je naleteo da veliko interesovanje kupaca pa će italijanski proizvođač automobila zbog velike potražnje dodati drugu smenu u fabrici Pomiljano u Italiji u kojoj se proizvodi Tonale.

U istoj fabrici, Stellantis takođe pravi Fiat Pandu, a uskoro će ista montažna linija postati odgovorna i za Dodge Hornet, koji je u suštini preimenovana verzija Tonalea. Italijanski krosover se trenutno prodaje u Evropi i Japanu, a uskoro će stići i na američko tržište.

Fabrika Pomiljano je prošle godine imala snažan rast proizvodnje od 34 odsto na ukupno 165.000 jedinica, od kojih je 20.000 Tonale. Uz dodatak druge smene za krosover, proizvodnja modela Tonale će se povećati na oko 400 jedinica dnevno.

U svojoj prvoj godini na tržištu, prodat je 11.171 primerak Tonalea u Evropi, ali je još u novembru prošle godine objavljeno da su prednarudžbine za model dostigle 35.000 jedinica.

Tonale je deo plana Alfa Romea da do kraja decenije najmanje 40 procenata njihove prodaje dolazi van Evrope u poređenju sa samo 18 odsto u 2021. Očekuje se da će blisko povezani Dodge Hornet ostvariti snažnu prodaju, prema ranim procenama više od 40.000 potencijalnih prodaja godišnje.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 554Komentari