home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW ID.2 All

Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) je automobilsku industriju pozvao da proširi ponudu električnih automobila na jeftinije modele, jer fokusiranje na skupa vozila usporava tranziciju ka e-mobilnosti.

„Moramo da pazimo da proizvođači sastave široku ponudu u svim cenovnim segmentima,“ rekao je Vising za štutgartske dnevnike od srede.

Pri tranziciji ka klimatski neutralnoj mobilnosti „treba u vidu imati i pitanje mogućnosti potrošača,“ dodao je ministar. „Električni automobili sada u proseku koštaju 53.000 evra, a to je preskupo za ljude na početku profesionalnog života”, prenela je njegove reči agencija DPA.

Nemački brendovi uglavnom forsiraju skupe automobile, rekao je Vising, pozivajući proizvođače da paletu prošire modelima prihvatljivije cene. „Za to su nužni snažna konkurencija i široka ponuda,“ zaključio je ministar.

Vising je prethodnih sedmica u vestima bio uglavnom zbog pritiska na Evropsku uniju da uvede izuzetke u opštu zabranu novih automobila sa klasičnim motorom od 2035. godine.

On, naime, želi da ostavi vrata otvorena benzinskim motorima pod uslovom da sagorevaju klimatski-neutralno sintetičko gorivo.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 282Komentari