home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
VW Golf TDI

Prosečni polovni automobil je u maju 2023. u Nemačkoj u proseku koštao 28.858 evra. To je 0,8 posto manje nego u aprilu ove godine. U poređenju s istim mesecom prošle godine cena je veća za šest posto, navodi portal za prodaju automobila AutoScout24. Ali sve veća ponuda i potražnja koja je ponovo oslabila u odnosu na april, donose pad cena polovnjaka.

Koje su su tipovi automobila, odnosno pogona, najviše pojeftili? Pomalo očekivano pad je najveći kod električnih automobila koji su 4,4 posto jeftiniji nego u aprilu 2023. godine. Prosečna cena električnog automobila je 36.155 evra, piše Revija HAK.

Hibridi su bili puno traženiji i cena im je pala za samo 1 posto, a prosečna cena im je oko 40.000 evra. Benzinci su proseku jeftiniji za 1,4 posto (26.098 evra), a dizelaši su jeftiniji za 0,5 posto na prosečnih 29.587 evra. Odnosno, dizelaši najbolje drže cenu.

Prosečne cene padaju već treći mesec zaredom. Ponuda polovnih automobila je veća, a potražnja nešto manja. Ovi trendovi će se nastaviti sve do jeseni kad bi polovni automobili trebalo da blago poskupe, zbog sezonskih razloga.

Očekuje se da će, generalno, cene blago padati.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 2498Komentari