home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Peugeot E-308

Šef Stellantisa: Spremni smo na promenu strategije!

Šef Stellantisa Carlos Tavares kaže da su u tom velikom koncernu spremni da prilagode svoju električnu strategiju na bazi rezultata važnih izbora u SAD-u i Evropi sledeće godine.

Dok je nedavno razgovarao s novinarima u Fiatovoj fabrici Mirafiori u Torinu, Carlos Tavares je istakao da će proizvođač automobila pažljivo pratiti rezultate izbora za Evropski parlament i predsedničke izbore u SAD-u te je priznao da će Stellantis morati da odgovori ako politika i javnost traže manji broj električnih vozila.

Uglavnom, Tavares tvrdi da veliki automobilski koncern (Fiat, Peugeot, Jeep, Opel…) može brzo da promeni strategiju.

Za sada Stelantis ne odustaje od svoje strategije, odnosno i dalje ima u planu prebacivanje isključivo na električne modele 2030. godine na evropskom tržištu. Ali planovi se mogu promeniti. Sve zavisi od politike, evropske i američke. Takođe, čini se da ni kupci trenutno nisu punim srcem priglili evropsku tranziciju, navodi Revija HAK.

Čini se da Stellentis igra mudro u ovim neizvesnim vremenima jer još nije zaigrao sa svim kartama na električni tranziciju. Naime, automobili poput Jeepa Avengera, Peugaota 3008, Opel Mokke, Peugeota 3008… dostupni su na platformama koje omogućavaju električne verzije, ali i benzince, dizelaše i hibride.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Peugeotčitanja : 458Komentari