home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Renault Twingo EV

Kako navode pojedini mediji, Volkswagen traži partnere koji bi pomogli u njegovom ambicioznom cilju stvaranja električnog vozila po ceni ispod 20.000 evra.

Neki izvori sugerišu da je kompanija u preliminarnim razgovorima sa francuskim Renaultom o potencijalnoj saradnji na ovoj platformi.

U aprilu je nemački proizvođač najavio svoju nameru da razvije električno vozilo po ceni ispod 20.000 evra. Međutim, generalni direktor grupe Oliver Blume je prošlog meseca izrazio neizvesnost u pogledu izvodljivosti postizanja ovog cilja uz održavanje profitabilnosti.

VW ID EV

Volkswagen trenutno istražuje potencijalne partnere zainteresovane za saradnju na ovom projektu, prema izveštajima nemačkog Handelsblatta. Jedan neimenovani izvor je otkrio da je kompanija "u veoma ranoj fazi" pregovora sa Renaultom.

Iako je Volkswagen odbio da komentariše, Renault je rekao Reutersu da je saradnja neophodna da bi bili konkurentni na tržištu manjih električnih vozila. Portparol je dodao da je kompanija u „različitim razgovorima, ali ništa nije finalizovano“.

Obe kompanije trenutno sprovode mere za smanjenje troškova, s obzirom na izazove koje postavlja razvoj električnih vozila i usporavanje prodaje u auto industriji.

Kao rezultat toga, i Volkswagen i Renault imaju snažan podsticaj da razviju električno vozilo koje je zaista pristupačno. Prema izvoru Handelsblatta, proizvođači automobila imaju za cilj da proizvode godišnje između 200.000 i 250.000 ovih EV-a sa cenom ispod 20.000 evra.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 773Komentari