home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Shell stanica

Od svih američkih država, Kalifornija je najprogresivnija po pitanju zaštite okoline, posebno u sapobraćaju. Osim velikog tržišta električnih automobila, vodonik je takođe važan deo saobraćaijne jednačine. Odnosno bio je.

Shell Hydrogen će trajno zatvoriti sve stanice za punjenje automobila vodonikom u Kaliforniji, potvrdila je kompanija. Hydrogen Insight je prvi objavio ovu vest. Shell je donedavno upravljao sa sedam od ukupno 55 maloprodajnih stanica za vodonik u Kaliforniji. Proizvođači automobila već dugo promovišu vozila na vodonikove gorive ćelije kao alternativu električnim vozilima na baterije. Tehnologija je obećavajuća za komercijalni prevoz kamionima, ali nikako da zaživi u putničkim automobilima, piše Revija HAK.

Toyota Mirai, Hyundai Nexo i Honda Clarity Fuel Cell su automobili na vodonik, a često ih koriste taksisti jer im se taj prevoz isplatio. U pismu kojim je najavio zatvaranje, potpredsednik Shell Hydrogena Andrew Beard rekao je da se stanice zatvaraju zbog komplikacija s snabdevanjem vodonikom i drugih faktora spoljašnjeg tržišta. Prevedeno, posao se nije isplatio za malu količinu vozila.

Ako je tako u Kaliforniji, celi globalni posao s vodonikom u saobraćaju je sigurno dobio veliki udarac…

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Shellčitanja : 316Komentari