home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je bilo i najavljeno jednim veoma šturim saopštenjem i takozvanom teaser slikom, japanski Infiniti je na ovogodišnjem izdanju manifestacije Pebble Beach Concours d'Elegance u Kaliforniji održao virtuelnu promociju svog 2011 Infiniti M modela (objavljene su naime samo prve zvanične fotografije i detalji ali sam auto nije bio izložen, već će to biti učinjeno na sledećem Salonu automobila u Los Anđelesu).

Treća generacija ovog sedana će se od sledećeg proleća prodavati na 32 tržišta širom sveta, uključujući tu i Zapadnu Evropu.

Japanci su inače novoj M generaciji podarili sportskiju narav u odnosu na dosadašnji model, pa je auto sada i niži skoro 13 mm, širi za 25 mm (dužina je ostala ista), ima naglašene lukove blatobrana, točkove od 20 inča i krov u stilu nekog kupea (izgled je velikim delom inspirisan i konceptom Essence sa ovogodišnjeg Salona u Ženevi).

Prema zvaničnim podacima, novi Infiniti M će se nuditi u dve verzije: jačoj Infiniti M56 sa 5,6 litarskim V8 motorom i sa najmanje 400KS, kao i u slabijoj varijanti Infiniti M37, koju će pokretati 3,7 litarski V6 (sa najmanje 328 konja). Evropljanima će biti na raspolaganju i V6 dizelaš (još nema detalja), a ranije se govorilo i o M Hybridu, koji bi imao 3,7 litarski V6 benzinac, elektromotor i litijum-jonske baterije.

U paketu je i novi Side-Collision Prevention (SCP) sistem koji vozača, prilikom promene trake, upozorava na vozilo u njegovom mrtvom uglu.čitanja : 1080Komentari