home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

VIDEO: Lotus Exige R-GT

24 Sep 2011 - 17:46 Video Link

Mnogi od vas ne znaju da je pre 30 godina Lotus osvojio Svetsko rally prvenstvo (WRC). Prošle nedelje su najavili svoj povratak u WRC sa novim Lotusom Exige R-GT.

Exige R-GT pokreće 3,5 litarski V6 motor koji razvija 302KS, a uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je već dobio homologaciju od strane FIA-e. Ovog sportistu imaćete prilike da vidite već sledeće godine, kada će se pojaviti na izabranim asfaltnim relijima, konkretno u Monte Karlu, San Remu i na Korzici.

"Moja karijera je počela u reliju" - izjavio je šef Lotus Motorsporta, Claudio Berro. "Učestvovao sam u automobilu Talbot Sunbeam Lotus u italijanskom prvenstvu, a 1981. godine sam pobedio u San Marinu. Zato je za mene ovo veoma nostalgičan trenutak. Sa novim pravilima za klasu R-GT, za nas je povratak u motorsport veoma zanimljiv. Naš pristup biće nešto drugačiji nego pre 30 godina, ali mislim da će filozofija ostati ista. Želimo da se takmičimo i pobeđujemo. Naš novi automobil Exige R-GT je ispunjenje sna za sve fanove GT automobila. Biće to njihov automobil.", zaključuje Berro.

Izvor : Presretac.comčitanja : 587Komentari