home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako nisu braća Wright već braća Werth, i oni neguju strast prema letenju i to onom akrobatskom. I dok jedan od njih najviše voli da izvodi vratolomije u vazduhu, drugi se ipak radije drži zemlje i svog motocikla. Kada ste ovisnici o adrenalinu kao ova dvojica, onda vam ne treba puno da vam nešto ludo padne na pamet. U slučaju Davida i Billyja to je relativno opasna vratolomija koja uključuju avion i motocikl.

Naime, dok jedan od braće upravlja avionom u brišućem letu iznad piste drugi isti taj avion pokušava da ulovi za krilo vozeći se na motociklu. Avion za vreme tog poduhvata leti okrenut gornjim delom prema tlu, a upravo je to jedan od uslova da bi ova vratolomija mogla da se izvede.

Akrobatski avion kojim upravlja jedan od braće Werth pokreće šestocilindarski bokser motor zapremine 9.000 ccm i snage 259KS. Maksimalna brzina iznosi 338 m/h. Avion ovog kalibra obično leti brzinom od 282 km/h dok je najniža brzina kojom može da leti oko 95 km/h. Ispod te brzine avion bi pao što znači da braća Werth voze brzinom većom od 100 km/h.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 738Komentari

Sjajno! :D

Autor Uros Cuore Sportivo 29 Jan 2012, 16:06

Kakvi kraljevi. :)

Autor PITBULL 29 Jan 2012, 16:56