home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Peugeot modelom 308 vraća eleganciju u svoju proizvodnju, a najluksuzniji predstavnik u takozvanoj golf klasi napravljen je na platformi Citroena C4.čitanja : 1089Komentari

... kao C4 koji ima podosta veze sa starim C4... 10 godina star model. lol

Autor Fordovac 05 Jul 2014, 11:46

Fordovac... ne samo 10 godina, već skoro 14 godina "star" model, jer su PF2 platformu, na kojoj "stoje" i prošli i sadašnji C4, napravili 2001., sa Peugeotom 307... ;).

a sad... da ljudi, koji nadju sebi za shodno, da "znalaćki pametuju" o automobilima, imaju bar nešto približno pojma o tome o ćemu "se*u", bile bi im jasne dve stvari...: prva, da je "platforma" kod svih proizviđaća nešto, što je namjenjeno više generacijama vozila, pa se "vuće" (i razvija) godinama, čak i decenijama! a drugo, da -što se platforme tiće- novi Puegeot 308 NEMA NIŠTA s platformom PF2, pa tako ni sa "novim" ni sa "10 godina starim" C4, jer je napravljen na novoj EMP2 platformi!

sve gore zapisano važi i za motore i mjenjaće... ni oni se ne razvijaju za korišćenje "u naredne dve godine", pa je logično, da u novom modelu, obično završi i par "starih" motora... ali to ih nikako ne može napravit "10 godina starim modelima" ;)

nadam se, da razumeš, što sam hteo reći... :)

Autor drugmirko 05 Jul 2014, 14:18