home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


U nastavku možete pročitati i PR saopštenje uvoznika Opel za Srbiju:

On je idealan automobil za cenovno osvešćene kupce: Napravite mesta za novi Opel Karl! Za ulaznu cenu od 9.500 evra (uključujući i PDV u Nemačkoj), kupci mogu da dođu do automobila sa petoro vrata, sa mestom za pet putnika ili opciono 940 l korisnog prtljažnog prostora, i to sve u samo 3,68 m dužine.

Tri nivoa opreme i deset različitih boja karoserije je takođe dostupno. Prateći Opelov dizajnerski jezik, novajlija iz Riselshajma ne samo što dobro izgleda, on takođe impresionira svojim „unutrašnjim“ vrednostima.

Ispod haube, može da se pohvali najnovijom generacijom Opelove pogonske tehnologije: Novi 1.0 ECOTEC sa 55 kW/75 ks. Aluminijumski, jednolitarski, trocilindarski benzinski agregat, u kombinaciji sa manuelnim menjačem i ecoFlex paketom, može da redukuje potrošnju na 4,3 l benzina na 100 pređenih kilometara u kombinovanom ciklusu, što je ekvivalentno emisiji od 99 g CO2 po pređenom kilometru.

Pored toga, KARL dolazi opremljen brojnim bezbednosnim komponentama i visokim stepenom komfora, koje kupci ne očekuju u ovom cenovnom razredu. Kao dodatak standardnoj asistenciji kretanja uzbrdo (Hill Start Assist), sistem upozorenja izlaska iz vozne trake (Lane Departure Warning), integrisan u prednju kameru je vrhunac bezbednosne tehnologije.

Kao ADAM i Corsa, tako se i KARL odlikuje „City“ režimom vožnje u urbanim uslovima, koji značajno pojačava servo asistenciju i olakšava manevre, prostim pritiskom na dugme (od Enjoy paketa). Asistencija pri parkiranju je takođe dostupna, kao i tempomat sa limiterom brzine, koji je standardan od Enjoy nivoa opremljenosti.


Svetla za maglu garantuju poboljšanu osvetljenost u teškim vremenskim uslovima, dok integrisana funkcija bočnog osvetljenja obezbeđuje da manevri skretanja budu bezbedniji kako za vozača, tako i za ostale učesnike u saobraćaju. „To je jedan „odrastao“ automobil koji apeluje na srce i razum“, objasnio je šef Opel grupe.čitanja : 599Komentari