home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
U nastavku i PR saopštenje uvoznika Škode za Srbiju:

ŠKODA OCTAVIA u novoj, vrhunskoj formi

​„Srce brenda“ sa novim detaljima napred i pozadi. Farovi su dostupni i novoj Full LED-verziji. ŠKODA Connect garantuje širok dijapazon konekcija sa online-uslugama.​

ŠKODA je značajno obradila svoj bestseller. ŠKODA OCTAVIA nastupa sa novim elegantnim prednjim i zadnjim delom, nizom modernih rešenja sistema asistencije, infotainment i povezivanje i sa novim opremama. Kompaktni model će se predstaviti u verziji liftback i u verziji kombi u vrhunskoj formi i na taj način potvrditi jedinstveno mesto u svojoj klasi.

„ŠKODA OCTAVIA je u segmentu kompaktnih vozila uvek bila klasa sama za sebe,“ kaže predsednik upravnog odbora kompanije ŠKODA AUTO Bernhard Majer. „Kao što je “srce Brenda” OCTAVIA od samoog početka značajno uticala na razvoj kompanije i stvorila od nje međunarodno uspešnu kompaniju to želimo da nastavimo i dalje sa značajno prepravljenim modelom ŠKODA OCTAVIA“, dodaje Majer.

ŠKODA OCTAVIA je naprodavaniji model fabrike koji je ustanovio nova merila u svom segmentu pre svega što se tiče prostora, funkcija, bezbednosti i komfora. Od 1996. Dodine prodato je više od 5 miliona modela ŠKODA OCTAVIA. Ovom verzijom brend želi da još više ojača poziciju na svetskom tržištu.

Linije nove verzije su opet oštrije, naročiti na prednjoj strani. Na svakoj strani se nalazi po dva fara što čini „četvorooko“ lice kristalnog oblika. Po želji farovi mogu biti u Full LED varijanti. Logo je još izraženiji a cela prednja strana deluje masivnije, šire i odiše jakim karakterom.

Ponuda prostora je i dalje jedna od najvećih u segment. Liftback i kombi nudi dužinu unutrašnjosti 1782 milimetara i 73 milimetra prostora ispred kolena putnika na zadnjem sedištu. Prtljažnik ima prostor od 590, ili 610 litara, sa sklopljenim sedištima se povećava na 1580, ili 1740 litara. 

Modernizacijom OCTAVIA dobija i nove sisteme infotainmenta. Sve četiri varijante - Swing i Bolero i navigacioni sistemi Amundsen i Columbus – sada imaju displeje koji reaguju na laki dodir. Columbus ima displej prečnnika 9,2 inča; sistem raspolaže WLAN-hotspotom a po želji i modulom za SIM-karticu brzine LTE za super brzi internet.

Kada se radi povezivanju nova ŠKODA OCTAVIA je najmodernije rešenje. Grupa usluga ŠKODA Connect se deli na Infotainment Online i Care Connect. Care Connect je dostupna kod svih varijanti ŠKODA OCTAVIA (osim verzije G-TEC).

Na vrh se penje ŠKODA OCTAVIA i što se tiče sistema asistencije. Novina: ukoliko OCTAVIA vuče prikolicu aktivira se asistent za vožnju unazad. Sistem Frontassist dopunjen je funkcijom zaštite pešaka. Parking asistent je usavršen a tu su sistemi Blind Spot Detect i Rear Traffic Alert koji pomoću radara pozadi obezbeđuju vozilo iz prelaska trake u traku i pomažu prilikom izlaženja sa parking mesta unazad. Rear View Camera snima neposrednu okolinu vozila i sliku prenosi na ekran.

Osim niza Simply Clever rešenja tu su i: ključ sa mogućnošću personalizacije koji se može podesiti za nekoliko korisnika, grejani volan, sklopivi stočići na zadnjoj strani prednjih naslona, držači pića koji omogućavaju lako otvaranje PET flaša….

Pet motora TSI i četiri motora TDI, odlikuje visoka snaga i mala potrošnja. Motori su zapremine od 1,0 do 2,0 litara tj snage od 63 kW (84KS) do 135 kW (184KS). Tu su i automatski menjači DSG, podešavanje šasije pomoću sistema Dynamic Chassis Control (DCC) i paleta alu felni svih veličina.čitanja : 1185Komentari

Nisu trebali da diraju napred...
Poz

Autor Raziel 11 Jan 2017, 01:22

Opet se u Češkoj češkaju šta novo da voze :)

Počela prodaja i i30Mk3 u Češkoj! Izuzetna oprema sa 1.0 Tgdi benzincem od 120ks za 14800.

Autor rasa 11 Jan 2017, 10:55

rasa
Taj što je "bogato opremljen" u Češkoj "14.800", ovde će "klotno" da bude "18.400" ...
To se vidi da primeru ceed-a sa tim motorom. Najskuplji u toj klasi.

Autor moron 11 Jan 2017, 11:24