home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako uglavnom robusnog i "sirovog" izgleda, SUV automobili su odavno prestali da budu asocijacija na prava terenska vozila.

Jedno od vozila iz ove klase koji skoro niko ne gleda kao "terenca" je Tesla Model X, predstavnik najjačeg proizvođača električnih vozila u SUV kategoriji. Otkako je predstavljen svetu krajem 2015. godine, retko je moglo da se vidi kako ovaj automobil sa pogonom na sva četiri točka izgleda van grada i asfalta. A prodato je više od 70.000 jedinica.

To smo konačno dočekali ove godine zahvaljujući fotografu takmičenja "Advanture Racing World Championships" čiji je zadatak da prati takmičare iz 50 timova širom sveta u tenerskom biciklizmu, kanuingu, planinarenju kroz 800 kilometara divljine Vajominga. On ih je pratio upravo u Tesli Modelu X po blatnjavim zabačenim putevima i stazama, terenima kroz koje retko koje vozilo može da ide, a problematični su čak i za automobile na fosilna goriva jer je najbliža pumpa udaljena 320 km.

S druge strane, mnogo su češći objekti u kojima može da se puni baterija. Zbog toga je kupio raznovrsne adaptere i kablove u težini od skoro 100 kg kako bi mogao da puni svoju bateriju gde god želi. Osim toga, on je vukao i ličnu prikolicu pa je dodatno "začinio" svoju "off road" vožnju Teslom. Računajući i polaznu tačku iz Kanade, on je na putu Toronto, Vajoming, Juta, Vajoming, Toronto prešao ukupno 11.311 kilometara od 2-27 avgusta 2017.

Izvor: B92.net

Video: AdventureArt / YouTubečitanja : 219Komentari