home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Jedan od najočekivanijih električnih automobila u poslednje vreme je krenuo u serijsku proizvodnju, a u Porscheu žele da se pohvale svojim pogonima u Cufenhausenu detaljnim videom.

Video koji ubacujemo u ovu vest dolazi od samog Porschea – kompanija, naime, želi da se pohvali optimizacijom proizvodnih procesa u svojoj fabrici u nemačkom Cufenhausenu kraj Štutgarta, gde se sastavlja novi Taycan, piše portal Autonet.hr.

Dodatno, ovim videom žele da razuvere sve one koji bi možda pomislili da je elektrifikacijom Porsche izgubio “dušu”. Taycan će, kažu, biti proizveden s izuzetno detaljnom pažnjom i preciznošću, uz najviši mogući nivo umešnosti i kvaliteta koja odlikuje i druga vozila ove marke.

Nova radna mesta za Taycana

Osim polusatne reportaže iz svih delova proizvodne linije, Porsche je podelio i vesti o proširenju kapaciteta za proizvodnju svojeg prvog električnog modela. Planiranih 20 hiljada Taycana u prvoj godini je već odavno zaboravljeno, a kompanija najavljuje da će ih proizvoditi značajno više (koliko tačno, nisu potvrdili). O povećanju potražnje i planiranih količina svedoči i činjenica da su nedavno zaposlili još 500 novih radnika koji će raditi isključivo na sastavljanju Taycana.

“Elektrifikacija pogona nije ubica radnih mesta”, izjavio je šef ljudskih resursa u Porscheu Andreas Haffner.

Izvor: Autonet.hr

Foto i video: Porschečitanja : 776Komentari