home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet Corvette C8.R

Paralelno s predstavljanjem Cabrio verzije osme generacije najpoznatijeg američkog sportskog automobila (s kojim po prvi put stiže centralno postavljeni motor) Chevrolet je predstavio i trkačku Corvettu C8.R koja će od naredne sezone u trkama izdržljivosti nastaviti tamo gde je stala njena prethodnica C7.R.

Promotivni videomaterijal je snimljen na američkoj stazi Road Atlanta i prilično dobro pokazuje "oružje“ s kojim će se tim Corvette Racing krajem januara premijerno pojaviti na trci izdržljivosti 24 sata Daytone.

Corvettu C8.R pokreće centralno smešteni 5,5 litarski atmosferski V8 motor koji u skladu sa IMSA pravilnicima raspolaže s 500 konjskih snaga i 650 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prenos snage na zadnju osovinu brine novorazvijeni 6-stepeni sekvencijalni menjač (Xtrac).

Chevrolet Corvette C8.R

U odeljenju koji je razvijao novu trkačku Corvettu tvrde da čvršći i krući C8.R u poređenju s odlazećim modelom C7.R ima bolje aerodinamičke karakteristike i raspored mase po osovinama. U svakom slučaju, biće zanimljivo videti kako će se nositi sa žestokom konkurencijom koja ih čeka na 24 sata Le Mana.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Chevroletčitanja : 498Komentari