home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Century Cabrio

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana "carski paradni automobil", bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century.

Kako piše B92, ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina. Predviđeno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim svečanim događajima, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju 2020, a javnost ga je prvi put videla tokom ceremonije krunisanja:

Inače, kada se ne bude koristio, carski Century biće parkiran u jednoj od palata – u Kjotu ili Tokiju. U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji je uglavnom spušten tokom vožnje) i nešto drugačiji dizajn zadnjeg dela.

Zadnja sedišta, u kojima je Naruhito sa svojom suprugom, izdignuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vožnje.

Tehnički detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi značilo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381 ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431 ks.

Izvor: B92.net

Foto: Screenshotčitanja : 392Komentari