home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Motociklisti

Neprijatne scene postaju svakodnevica na američkim putevima.

Kamera je snimila bajkera kako pretiče Tesla Model 3 i tokom obilaženja nogom udara u vrata električnog automobila. Reč je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim putevima ovakvi prizori se mogu videti gotovo svaki dan, piše Index.hr.

Korisnici interneta još ne mogu da shvate zašto se motociklisti izlažu opasnosti tokom vožnje izvodeći nepristojan i kažnjiv potez. Nije prvi, a ni poslednji put da se na društvenim mrežama objavljuje ovakav snimak. Ipak, postoji objašnjenje za naizgled neshvatljivo ponašanje bajkera.

Odgovor se krije u radu Teslinog autopilota. Naime, u modalitetu automatskog upravljanja vozilom, sistem usmerava auto prema jednoj strani približavajući se horizontalnoj signalizaciji vozne trake. Motociklisti zato imaju loš pregled i otežano im je obilaženje automobila pa misle da ih vozači namerno blokiraju i sprečavaju preticanje.

Ipak, to im ne daje pravo da tokom vožnje udaraju vozila drugih učesnika u saobraćaju. Stručnjaci širom SAD-a upozoravaju vozače Tesle da isključe autopilot na putevima koje koriste motociklisti kako bi se izbegle neprijatnosti.

Vozač Tesle je u izjavi za Insideevs rekao da ne poznaje bajkera. Kamera nije uspela da snimi tablice, a vozač sumnja da je uzrok njegove reakcije Teslin autopilot.

Jedan vozač Tesle je doživeo još veću nepeijatnost jer mu je bajker tokom preticanja slomio retrovizor.

Izvor: Index.hr

Foto: Screenshot / YouTubečitanja : 603Komentari