home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mondeo

Ispod poklopca se nalazi 2,5 litarski V6 atmosferski motor koji je, kada je izašao iz fabrike, imao 202 KS i 235 Nm obrtnog momenta. Koliko KS je i dalje prisutno? DriveTribe je Mondeo odvezao na valjke gde su došli do sledećih brojki...

Znamo da automobili s vremenom gube snagu, a stvar je posebno izražena kod modela starijih od 20 godina koji pritom imaju pozamašan broj kilometara na brojčaniku. Britanski DriveTribe je odlučio da proveri upravo jedan takav primerak koji su kupili za šaku novca. Reč je o Fordu Mondeo ST200, sportskoj verziji osvežene prve generacije modela. Trenutno na brojčaniku stoji 241.000 kilometara. Prilična brojka. Ispod poklopca se nalazi 2,5 litarski V6 atmosferski motor koji je, kada je izašao iz fabrike, imao 202 KS i 235 Nm. Koliko KS je i dalje prisutno? Drivetribe je Mondeo odvezao na valjke gde su došli do sledećih brojki:

Kao što ste mogli videti u videu, rezultati su pokazali da je 20 godina automobil izgubio 33 KS, odnosno sada ima 169 KS...Ekipa iz Drivetribea je odlučila da sada krene s pravim poduhvatom – pomenuti Mondo će urediti, zameniti mu sve komponente koje su zrele za zamenu, te će se javiti naknadno s novim brojkama. U svakom slučaju, pratićemo ovaj projekat.

Izvor: Jutarnji.hr / DriveTribe

Foto: screenshot YouTubečitanja : 720Komentari