home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Octavia

Za ovaj model teško je reći neku lošu reč, a ako je ovaj ‘problem’ i najveći koji se veže uz češki proizvod, onda inženjeri imaju razloga za slavlje…

Španski km77 i dalje sprovodi svoja poznata testiranja. Na prvom prolazu, Škoda Octavia nije se proslavila na 77 km/h. Previše podupravljanja u drugom sektoru konusa i dva čunja su završila u vazduhu. Naravno, automobil nije imao čudne ili teško kontrolisane reakcije van pomenutog podupravljanja.

Zatim je test nastavljen s nešto manjom brzinom i Škoda je odradila ovaj izazov uz brzinu od 74 km/h. Kao što se vidi na videozapisu, pokreti karoserije Octavije prilično su smireni, a kotrljanje je relativno oštro za ono što je uobičajeno u današnjim limuzinama. Osovina zadnjih točkova ima malu tendenciju prekomernog upravljanja. Toliko lagano da nije zastrašujuće i da čak malo pomaže usmeriti nos prema završnom delu čunjeva.

74 km/h je najveća brzina koju su postigli s vozilom opremljenim gumama Bridgestone Turanza T005.

Iznad 74 km/h, podupravljanje ne dozvoljava vozilu da se zadrži u granicama definisanim konusima, ali to je jedini negativni poremećaj koji trpe reakcije s povećanjem brzine. To je automobil koji nas neće dovesti u nevolju ako iz bilo kog razloga moramo da napravimo nagli manevar kako bismo izbegli nesreću.

Izvor: Autoportal.hr / km77.com

Foto: screenshot YouTubečitanja : 426Komentari