home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW 750iL

BMW 750iL je bio najbolja verzija generacije E38, a sada je nemačka kompanija pokazala tri unikatna primerka.

BMW 750iL je u njegovo vreme pokretao moćni V12 motor, a ovaj primerak je izuzetno dobro održavan te izgleda kao da je tek sišao s proizvodne trake u fabrici. Video u prilogu nije fokusiran samo na bezvremeni dizajn eksterijera automobila, nego i na njegovu unutrašnjost.

Svi materijali u unutrašnjosti izgledaju veoma sveže, uključući kožu i plastiku. Kao i ostali automobili s kraja devedesetih godina prošlog veka, automobil ima nekoliko pepeljara, a impresivno je i to što poseduje ekran u boji za navigaciju u armaturnoj ploči. Iako je ekran mali, to je bila velika stvar za automobil iz devedesetih.

BMW 750iL

U videu su prikazana još dva specijalna E38 modela Serije 7. Prvi je lakiran u Canyon metalik crvenu i Nepal metalik srebrnu boju, a dizajnirao ga je Karl Lagerfeld. Automobil je rezultat saradnje između odeljenja BMW Individual i hotela Four Seasons u Hamburgu u Nemačkoj.

BMW 750iL

Drugi je 750iL koji se pojavio u filmu "Tomorrow Never Dies" o britanskom agentu Džejmsu Bondu. Automobil je opremljen mnoštvom unikatnih gedžeta, a u filmu je prikazan sa daljinskim upravljanjem. Međutim, automobil zapravo nema sistem daljinskog upravljanja, nego je vožen sa zadnjeg sedišta gde su mali upravljač i papučice spojeni s pravim komandama napred.

Izvor: Klix.ba / BMW Group Classicčitanja : 373Komentari