home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Žene koje su zainteresovane za ozbiljnu vezu ili brak ne obraćaju previše pažnje na momke u „poršeima“. Damama je, naime, jasno da sportske automobile kupuju samo oni muškarci koji su zainteresovani za „laku zabavu“.

Muškarci koji kupuju upadljive sportske automobile možda lakše stupaju u kontakt sa ženama, ali ih one, generalno, ne smatraju dobrim „materijalom" za brak, pokazalo je jedno nedavno američko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Lična i društvena psihologija.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, istraživači iz Teksasa i Minesote anketirali su gotovo 1.000 ljudi kako bi otkrili koje signale šalju potrošačke navike.

Otkrili su da muškarci kupuju luksuzne predmete kako bi privukli pažnju suprotnog pola, što nije slučaj i sa ženama.

Američki naučnici su potvrdili, kao što su i očekivali, da je ženama privlačniji muškarac koji poseduje „poršea", od muškarca koji vozi „hondu sivik".

One, međutim, dobro znaju da oni imaju na umu samo provod, eventualno kraću romansu, ali da nisu za dugoročniju vezu.

„Kada žena razmišlja o braku, upadljiv sportski automobil neće imati nikakvu prednost nad običnim kolima", istakao je Danijel Bil, koautor studije i asistent psihologije na Univerzitetu „Rajs".

Za razliku od muškaraca, žene ne kupuju luksuzne predmete da bi privukle potencijalnog partnera.

„Svakako da žene troše dosta novca na luksuz, ali one to ne čine iz istih razloga kao i muškarci", objasnila je Džil Sandaj, vođa studije i asistentkinja marketinga na Teksaškom univerzitetu u San Antoniju.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Porschečitanja : 992Komentari

Ma hajde... Žene se primaju na pare i moć i to je fakat. Ima izuzetaka, ali ovo je pravilo! Koliko samo puta sam video prelepu ženu uz ružnog muškarca, al' on pun love. Ako mu ponestalne love, ona u 99% slučajeva odlazi, i to je fakat, pa je više nego jasno zašto je bila s njim...

Slično je i za brak. Traže materijalnu sigurnost, a ljubav uglavnom ko šiša, ionako prođe (a ako treba naći će švalera). Tako razmišlja većina (zgodnih) žena...

Autor Miki 19 Jun 2011, 11:07

Dokon pop i goveda krsti, tako i ovi što su sproveli istraživanje. Uloženi silan trud i vreme, a rezultat može da zgužva i baci u kantu.

Autor Djordje 19 Jun 2011, 12:38

Znaci ja sa hondom civic sam vrlo pozeljan u tom smislu...samo da ne provale da sam u stvari porshe maskiran...lolz

Autor djuraster 19 Jun 2011, 14:15