home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedan Poljak ima vrlo neobičan komad nameštaja u svom stanu u Gljivicama, poljskom gradiću, inače rodnom gradu fudbalera Galatasaraja Lukasa Podolskog. Ovaj ljubitelj starih automobila u svojoj dnevnoj sobi našao je naime mesta i za – “peglicu”.

Pored dvoseda, fotelje i televizora u dnevnoj sobi je auto. Ali to nije običan auto već slavni Fijat 126p, popularna “peglica”. Bio je kralj poljskih drumova u doba komunizma.

Miroslav Vipih je auto kupio pre osam godina i nikada ga nije vozio po putu. Kod prethodnog vlasnika prešao je samo 138 kilometara.

“Moj prijatelj je uvek bio uvrnut, imao je mnogo bizarnih ideja, koncepata i realizacija, ali ova mu je najbolja”, kaže Lešek Jedrika, najbolji prijatelj vlasnika “peglice”.

Jedini problem je bio kako popeti peglicu na prvi sprat, ali su prijatelji našli originalno rešenje, probili zid i rešili stvar.

“Uspeli smo, kako, to se najbolje vidi na fotografijama. Tu nije bila ranije dnevna soba, ali ceo prostor je sada organizovan oko kola”, objašnjava Miroslav.

Tako je Miroslav dobio najoriginalniji komad nameštaja. Auto je u funkciji i vožnja od par metara do fotelje pokazuje da sve radi kao sat.

Izvor: Cdm.me



čitanja : 894



Komentari

Potajno žale za komunizmom, to je jasno kao dan...

Autor Nitro 03 Sep 2016, 09:45

Vjerovatno služi kao fotelja

Autor BiH_USA 03 Sep 2016, 18:42