home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U okviru proslave 50 godina svog legendarnog i prvog superautomobila uopšte, Miure, nekoliko Lamborghinija je otputovalo na farmu koja im je odredila imena

Nedugo pre lansiranja Miure 1966. na ženevskom auto salonu, osnivač kompanije Ferruccio Lamborghini, koji je i sam u horoskopu bio Bik, upoznao je vlasnika poznate španske farme za uzgajanje bikova. Zvao se Don Eduardo Miura, a svoje prezime davao je samo najžešćim bikovima na farmi.

Prilikom posete farmi, Ferruccio Lamborghini je odlučio da je upravo to prezime i njegovo značenje idealno za njegov novi sportski automobil.

Nakon toga se tradicija nastavila pa su tako gotovo svi Lamborghiniji (osim Countacha) imenovani ili po bikovima ili po mestima i predmetima koji su povezani s borbenim bikovima.

Pola veka kasnije Lamborghini Miura SV iz muzeja kompanije u Sant'Agati, u pratnji šest Huracana i Aventadora jarkih boja, učestvovalo je na epskom putovanju dužem od 600 kilometara, od Madrida do Lora del Rija u španskoj Andaluziji. Njihovo odredište je bila upravo poznata farma za uzgajanje bikova.

To je bilo najnovije Miurino putovanje povodom pedesete godišnjice ove godine, što je uključivalo učestvovanje na događajima Concours d'Elegance na Amelia Islandu, u Villi d'Este i Goodwoodu, na italijanskim turnejama održanim u junu sa dvadeset Miura iz celog sveta i u vožnji rutom kroz Alpe, isto kao i u uvodnoj sekvenci filma 'The Italian Job' iz 1969. godine.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Lamborghiničitanja : 1005Komentari