home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna vlasnica je pre 21 godinu izgubila ključeve svog Mercedesa SL 500 i ostavila ga u garaži, što će joj sada doneti solidnu zaradu

Postoje bogati, a postoje i ekstremno bogati. Jedna od potonjih je vlasnica Mercedes-Benza SL 500 iz 1996. koja je automobil dobila na poklon, s njim napravila 130 kilometara a onda ga je ostavila u jednoj od svojih garaža u Londonu i više ga je nije ni pogledala. Razlog? Izgubila je ključeve, a budući da je gospođa finansijski očigledno dobro situirana, mogla je da si dozvoli da s ključevima na neki način izgubi i automobil.

Za slučaj su čuli iz aukcijske kuće Coys koja je zatim s vlasnicom dogovorila prodaju automobila na aukciji jer mu je vrednost značajna: uskoro će naime postati youngtimer odnosno automobil star od 25 do 30 godina. Budući da je reč o popularnom Mercedes-Benzovom SL-u interne oznake R129, sa 5,0 litarskim motorom V8 i snage 326 konja koji je uvek tražena roba, cena će krenuti od 45.000 funti s obzirom na malu kilometražu. Da je automobil bio korišćen, cena na tržištu bi mu danas bila od 7.000 do 9.000 funti, navode iz Coysa.

Ali kako da znamo da priča nije prevara? Jednostavno, osim originalnih papira ovog Mercedes-Benz SL-a aukcijska kuća Coys je od batlera vlasnice dobila i pismo u kome potvrđuje da automobil stoji garažiran već 21 godinu jer je izgubila ključeve, a nije joj bilo neophodno da vozi Mercedes-Benz SL 500 koji je dobila na poklon.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 1030Komentari

Ok priča na svoju stranu, ali 21 godinu u garaži... šta je ostalo od auta... gume i sve gumeno ... a i oksidacija/ rđa.... nemogu da verujem da ostane auto u dobrom stanju bez brige povremene vožnje itsl

Autor s mile 12 Apr 2017, 09:34

Ovo su bajke. Polovan Mercedes od 20 godina, vredi manje od Punta isto godište.

Autor Oktopod 12 Apr 2017, 10:46