home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vlasnici "grešno" skupih stanova u neboderu Porsche Tower u Miamiju, imaju "garaže" i na šezdesetom spratu. Tako njihovi ljubimci mogu živeti sa njima.

U američkom Majamiju nedavno je završen luksuzan neboder Porsche Tower, koji ima šezdeset spratova. U celoj priči ne bi bilo ništa čudno, da u ovom raju ni na nebu ni na zemlji, milioneri ne mogu da parkiraju svoj automobil direktno u svoj stan.

Budući stanari ove kule, ne moraju da brinu za parking mestom, ili da parkiraju u podzemnim garažama i liftom da stignu do apartmana. Pored klasičnih liftova, ovaj objekat je opremljen takozvanim dezervatorima.

Niste čuli za "dezervatore"? Nemojte da se brinete, jer to je novi izum Amerikanca Dila Dezera. Radi se o platformi za automobile, koja je naziv dobila od kombinacije slova iz imena pronalazača i reči "elevator" (lift).

Vozač treba samo da svoj automobil parkira na određenu platformu, izabere broj apartmana, i lift će ga transportovati praktično u garažu (pardon, u sobu za automobil). Tako vlasnici ovih ekskluzivnih četvorotočkaša mogu svoj auto parkirati kao umetničko delo, u zastakljeni deo apartmana.

Da cela priča bude još zanimljivija, u najvećim penthausima, može se parkirati više automobila, ukoliko stanar ima kolekciju omiljenih Porsche modela. Jedan penthaus opremljen je mestom za čak jedanaest automobila, od toga sedam mesta nalazi se u zastakljenoj galeriji. Ovakav jedan "stan" košta oko 32 miliona dolara, a cene većine ostalih 132 stana, startuju od 5 miliona dolara.

U svakom stanu moguće je parkirati minimalno jedno vozilo, bez obzira na kojem spratu se nalazi. Neki stanovi su još uvek slobodni na tržištu, samo nam nije jasno da li je uslov da vozite automobil marke Porsche. Naravno da možete kupiti stan, bez obzira na to koji automobil vozite, koje marke ili boje, samo su važne zelene novčanice.

Izvor: Automagazin.rsčitanja : 1019Komentari

Па ово одавно већ има у Сингапуру. А американци ко американци, украли идеју од њих

https://www.youtube.com/watch?v=BGBZSPuO7Jk

Autor Гага 09 Maj 2017, 19:43