home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ako volite automobile, sigurno volite i Gran Turismo, a u čast 20-godišnje saradnje i lansiranja najnovije verzije Gran Turismo Sport, Japanci su zajedno s JLB Designom napravili ultimativnu igračku na daljinsko upravljanje.

Ovaj GT-R iz 2011, koji razvija 542KS, u potpunosti je daljinski upravljan. Moguće ga je kontrolisati s udaljenosti od jednog kilometra putem standardnog Playstationovog DualShcok 4 kontrolera. Kako to izgleda u praksi Nissan nam je pokazao na Silvertoneu.

Maturanta GT Akademije, Janna Mardenborougha, strpali su u helikopter Robinson R44 Raven II i omogućili mu da iz ptičje perspektive odradi nekoliko krugova po stazi.

Najbolje postignuto vreme je iznosilo 1:17,47, uz prosečnu brzinu od 121 km/h, dok je najveća postignuta brzina bila 210 km/h.

Da bi sve ovo bilo moguće, ekipa iz JLB Designa je automobil opremila s četiri robota za upravljanje volanom, menjačem, kao i papučicama gasa i kočnice.

U prtljažnik je smešteno šest kompjutera koji su u realnom vremenu slali informacije Mardenboroughovom kontroleru do 100 puta u sekundi.

Rezultat možete pogledati u nastavku, a utisak za upravljačem, odnosno kontrolerom, bio je bolji nego što je maturant GT akademije očekivao.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 212Komentari