home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
raskrsnica

Postoje brojni primeri nefunkcionalnih saobraćajnih rešenja. Stanovnici čije kuće se nalaze na putevima Where Regal Road i Springmount Avenue su udružili kako bi u Torontu rešili jedan ovakav problem.

U Kanadi su česti slučajevi raskrsnica s tri smera bez iscrtanih linija, kao i znakom ‘stop’ kao jedinom signalizacijom. Ovakve raskrsnice su neretko mnogo šire od uobičajenih puteva s dve trake, pa je i prelazak s jedne na drugu stranu saobraćajnice otežaniji.

Takođe se, navodno, stvaraju iprilične gužve zbog vozača koji ne poštuju pravila prednosti.

Grupa komšija je u svrhu eksperimenta odlučila da lišćem zamaskira ‘višak’ saobraćajnice od 185 kvadrata, pa su kredom nacrtali trake i improvizovani trotoar za pešake. Takođe su obeležili mesto za zaustavljanje i bezbedan prolazak raskrsnicom.

Rezultat je navodno bio toliko dobar da su rezultat objavili na Twitteru, a kontaktirali su i nacionalnu televiziju CBC kako bi medijskom pažnjom naterali lokalnu vlast da njihove izmene učini trajnima.

‘Postoji izvesno izbegavanje rizika u birokratiji’ rekao je jedan od stanovnika, Dave Meslin, kanadskim novinarima, pa zaključio - ‘naš posao je da se tome odupremo nežno i pristojno, ali čvrsto’.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Dave Meslin/Twitterčitanja : 380Komentari