home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
bmw m5

Na iznenađenje mnogobrojnih poštovalaca sportskih automobila marke BMW, nova generacija modela M5 dobila je sistem pogona na sve točkove. Odmah je usledilo pitanje - da li ovaj snagator može da driftuje?

U poslednje vreme, gospoda iz Minhena sa određenom dozom opravdavanja "komunicira" novu generaciju modela M5. Iako je automobil opremljen sistemom pogona na sve točkove, iz nemačke kompanije uporno poručuju da je automobil zadržao sve one dinamičke sposobnosti koje su krasile i prethodne generacije sa pogonom na zadnje točkove.

Podsetimo, za pogon nove generacije modela BMW M5 zadužen je osmocilindarski Bi-Turbo agregat zapremine 4,4 litra. Maksimalna snaga iznosi 600 KS (441 kW), a iz mesta do 100 km/h potrebno mu je 3,4 sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, a uz doplatu se maksimalna brzina može povećati na 305 km/h. Iako je opremljen 4x4 pogonom, masa je smanjena na 1.855 km/h.

Američka divizija predstavila je trailer video snimka, na koji moramo sačekkati do 9. januara. Na snimku možemo videti sve drifterske potencijale, a zadnimljivo je da je zabeleženo i dolivanje goriva u toku vožnje. I to kakve vožnje"

Izvor: Automagazin.rs

čitanja : 275Komentari