home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
lada black

Nova odluka turkmenskog predsednika je logičan sled ludih poteza lidera ove zemlje.

Gurbangulij Berdimuhamedov je na poziciji predsednika nasledio Saparmurata Nijazova, u svetu poznatog samo kao Nijazov. Nijazov je verovatno bio najekscentričniji lider neke zemlje u novijoj istoriji, a Berdimuhamedov je na dobrom putu da ga dostigne.

On naime misli da beli automobili donose sreću. Zato je odlučio da će iz glavnog grada biti uklonjeni svi crni automobili. Poslednjih nedelja gradske vlasti Ašgabata bez upozorenja konfiskuju crne automobile, posebno one čiji vlasnici nisu na vreme dobili dozvolu za farbanje automobila.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju upravo autolakireri. Cena lakiranja automobila je za samo nedelju dana skočila sa 7.000 na 11.000 manata, što je gotovo jednako prosečnoj godišnjoj plati.

Podsetimo, Berdimuhamedov je predsednik Turkmenistana od 2006. godine, a bitku s crnim automobilima vodi od 2015. godine, kada je zabranio uvoz crnih automobila. Odličan start, ali još uvek bezazlen u odnosu na njegovog prethodnika Nijazova koji se proglasio ocem svih Turkmena, mesece u godini je preimenovao po članovima porodice, a na centralni gradski trg je postavio pomičnu skulpturu samog sebe naparvljenu od zlata koja se okreće i prati putanju Sunca.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTubečitanja : 653Komentari