home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
bmw češka

Policija iz češke Ostrave nedavno je imala neobično iskustvo. Već na osnovu fotografije, vidimo da ovde nešto nije u redu.

Svaka automobilska prikolica ima svoje limite, koji se odnose pre svega na opterećenje. To je važno sa bezbednosnog aspekta, jer prevoziti tovar čija masa nadmašuje predviđene norme, može biti veoma opasno. Ovaj vozač iz Poljske je baš preterao. Na malu prikolicu natovario je prilično težak "tovar", odnosno mali kamion.

bmw češka

Češka policija je odmah reagovala, a kada je isključila ovog neodgovornog vozača sa autoputa, usledilo je novo iznenađenje. Pored toga, što je na prikolici imao tovar koji značajno prevazilazi normirane vrednosti, na zahtev policije da pokaže vozačku dozvolu, on je pokazao samo fotografiju svog dokumenta na mobilnom telefonu!

Vozilo je odmah isključeno iz saobraćaja, jer je dozvoljeno opterećenje premašeno za više od jedne tone. Protiv 32-godišnjeg vozača je pokrenut postupak pred opštinskim sudom sa proširenim ovlašćenjima. Slupani kamion, koji se nalazio na prikolici, preuzela je odgovarajuća stručna služba, a vozač je uplatio kauciju u iznosu od oko 2.000 evra, koja će služiti kao dokaz da će vozač odgovarati na sudski proces i njegove odluke. Zbog prevelikog opterećenja prikolice, koja je bila zakačena za automobil BMW serije 5, potvrda o tehničkoj ispravnosti automobila ograničena je na 30 dana. U ovom periodu, automobil mora biti odvezen na vanredni tehnički pregled.

Izvor: Automagazin.rs

Foto: Policija Češke Republikečitanja : 685Komentari