home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Formula za put

Šta vozi Betmen kad mu dosadi Betmobil? Bolid Formule 1, naravno. Ne, ovo nije šala, već stvarnost koja se ovih dana odigrava u Australiji

Izvesni Zac Mihajlovic je veliki ljubitelj automobila i filmova pa tako ovaj Australijanac balkanskih korena već neko vreme ulicama Sidneja upravlja u replici Betmobila.

Zac se čak i oblači kao mračni vitez Gotama, ali nakon pet godina superjunaštva za dobrotvorne ustanove - došlo je vreme za promenu.

Zac poslednjih meseci razvija Formulu 1 za drumsku upotrebu. Baš kao Betmobil i njegov bolid Formule 1 će biti registrovan, a za razliku od 6,2-metarske filmske atrakcije, ovo čudo neće samo izgledati brzo.

Pod metalnom kožom, naime, krije se Ferrarijev 6.3 litarski V12 iz F12 Berlinette uparen s Albinsovim menjačem. Pogon će, naravno, biti pozadi, a kako bi njegov bolid mogao da pređe preko ležećeg policajca, kao i da nudi kakav-takav komfor, Mihajlovic ga je opremio i vazdušnim oslanjanjem.

Projekat je navodno stigao dalje nego što bi se to moglo zaključiti iz fotografija koje je ovaj entuzijasta objavio na društvenim mrežama.

Navodno bi s testiranjem mogao da počne već krajem godine, a za razliku od Betmobila, ovo čudo je na prodaju po ceni od milion američkih dolara.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 852Komentari