home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A3

Uputstvo za upotrebu vozila ne spominjemo tako često, mada je reč o zaista važnom priručniku, koji nam kao vlasnicima automobila može često mnogo pomoći.

Studija koju je sproveo Bristol Street Motors u Velikoj Britaniji, koja je obuhvatila 350 anketiranih, utvrdila je da 60 odsto uopšte nije pročitalo uputstvo za upotrebu automobila. Samo 37 odsto vlasnika je konsultovalo priručnik kada se pojavio neki problem, s tim što većina preferira da pomoć pronađe na internetu (YouTube) ili kod prijatelja. Ovo i ne iznenađuje, rekli bismo.

Kako pišu Vrele Gume, to nije jedina interesanta stvar u okviru istraživanja Bristol Street Motorsa. Po ovom portalu za prodaju automobila, uputstva za upotrebu automobila su „bolno“ opširna. Kolo vodi Audi A3 na listi 30 popularnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa 167.699 reči, za šta je potrebno 11 sati i 45 minuta čitanja!

Poređenja radi, uputstvo za upotrebu Audija A3 se po obimu nalazi između knjiga „Hari Poter i polukrvni princ“ (11 sati i 50 minuta) i „Gospodar prstenova: Dve kule“ (10 sati i 56 minuta). Da li je i dalje čudno što vlasnici ne žele ni da „zavire“ u priručnik nakon kupovine automobila?

Najkraće uputstvo za upotrebu koje je „detektovao“ Bristol Street Motors je ono Opel Zafire, s 37.147 reči, za šta vam je potrebno 2 sata i 36 minuta čitanja. Fiat 500 je drugi, s 2 sata i 47 minuta. To, rekli bismo, i nije tako loše, ali u obzir treba uzeti da je reč o vremenu čitanja bez bilo kakvih prekida i pauza.

Na kraju, bez obzira koliko je dugačko uputstvo za upotrebu vozila, ono je i dalje najbolji izvor informacija vezanih za vaš automobil.

Izvor: Vrele Gume

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1505Komentari