home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ručice na vratima s ekranom

Carbuzz je iskopao Mercedesove patente. Ne za neki novi V8, pa čak ni motor s unutrašnjim sagorevanjem, jer koga to još zanima? Reč je o patentu za ručice na vratima s ekranom. Ovo rešenje ima smisla?

Mercedes je dijagnostifikovao da neki ljudi imaju potrebu da njihovi proizvodi budu unikatni. I ovde ne govorimo o ekranu na frižideru s natpisom “U ovom frižideru imate još 5 jaja, 500 g sira…”. Isto se očekuje i od automobila. Zato Mercedes želi da njegove ručice mogu da prikazuju ​​pojedinačne poruke svojim vlasnicima.

Prilazite automobilu i ručica na vratima ne samo da se izvlači, već i prikazuje prijateljsku poruku. To će učiniti na ekranu s tečnim kristalima, može da bude LED tehnologija, ili čak OLED. Vlasnik se može prepoznati nakon signala poslatog od strane prethodno instalirane aplikacije. Auto prepoznaje korisnika i pozdravlja ga njegovim imenom. Kao bonus, Dobro jutro može da prikaže trenutnu temperaturu i vremensku prognozu. Kako bi opomenuo vlasnika da se vrati po kišobran.

Naravno, tu nije kraj mogućnostima takve ručice. Uostalom, može da prikaže procenjeno vreme dolaska u kancelariju ili fitnes klub. Takođe će moći da menja boju u zavisnosti od toga da li je automobil zatvoren ili otvoren. Ova boja takođe može da odgovara presvlakama korišćenim u automobilu.

Ima smisla. Možda ne za ljude koji nikada nisu koristili ništa osim aplikacije Kontakti na svom pametnom telefonu, ali ljubitelj modernih tehnologija koji si može priuštiti automobil s takvim ručicama je savršena meta.

Izvor: Automobili.bačitanja : 400Komentari